
Laserul PicoPlus
Procesul natural de imbatranire, expunerea exesiva la soare, fotosensibilitatea, diferitele dereglari hormonale, sarcina sau anumite leziuni inflamatorii(acneea) pot stimula productia melaninei la nivelul pielii si, implicit, aparitia unor hiperpigmentari sau discromii.
Melasma este una din cele mai intalnite afectiuni dermatologice care consta in aparitia de pete pigmentare la nivelul fetei, in special pe pometi, deasupra buzei superioare, pe frunte si pe barbie.
In Clinica Dermavision una dintre optiunile folosite pentru tratamentul leziunilor pigmentare este laserul PicoPlus.
Platforma PICOPLUS ofera atat nano, cat si picosecunda cu performanta a 4 lungimi de unda (1064, 532, 595 si 660 nm).
Tratamentul cu Pico are la baza o tehnologie performanta, noninvaziva, care actioneaza la nivelul profund al pielii tintind leziunile pigmentare, fara a afecta tesuturile adiacente, minimalizand astfel riscul de efecte secundare.
Pana de curand tehnologia nanosecunda era cea mai eficienta in tratarea leziunilor pigmentare, insa existau limitari date de durata lunga a pulsului. Cu cat pulsul este mai lung, cu atat sunt mai mari riscurile, datorita temperaturii ridicate care poate leza tesutul. Tehnologia combinata pico + nano secunda asigura targetare selectiva si putere pentru spargerea pigmentului in particule mai mici, usor de eliminat de organism. Aceasta tintire imbunatatita permite rezultate mai rapide comparativ cu tehnologia laser nanosecunda.
Avantaje laser Pico Plus
- 4 Lungimi de unda pentru versatilitate
- Puls dual – pico si nanosecunda
- Energie ridicata
- 3 Moduri de tratament pentru optimizare rezultate
- Varietate larga de optiuni control fluenta
- 5 Aplicatoare (inclusiv Focused Dots)
In functie de tipul leziunii pigmentare pe care dorim sa o tratam se va stabili un protocol personalizat pentru fiecare pacient, numarul de sedinte fiind variabil de la caz, la caz, fiind necesare, in general, 4-6 sedinte efectuate la un interval de 2-4 saptamani.
Etapele procedurii de tratament
- Zona supusă procedurii va fi curățată și dezinfectată
- Se setează intensitatea care va fi utilizată în timpul tratamentului. La prima ședință se setează o intensitate mai redusă, urmând ca aceasta să crească pe măsura ședințelor.
- Medicul va utiliza aplicatorul pe zona afectată, iar în timpul tratamentului, atât terapeutul, cât și pacientul vor purta ochelari de protecție
- La final, se aplică o cremă cu factor de protecție pentru a evita riscul apariției altor hiperpigmentari
Ce se întâmplă după tratament?
- Imediat după tratament, poate să apară o ușoară senzație de arsura, posibil însoțită de un ușor edem al zonei. Fenomenele dispar în primele 24 de ore, iar pentru reducerea disconfortului se pot aplica pachete cu gheață pe zona tratată.
Contraindicatii
- Sarcina/alaptare
- Expunere recenta la soare/solar
- Persoana care prezinta afectiuni fotosensibilizante (lupus)
- Persoane care umeaza un tratament cu anumite medicamente fotosensibilizante (antibiotice-doxiciclina)
- Afectiuni oncologice
- Vitiligo