Este o procedura chirurgicala care utilizeaza implanturi pentru a mari sanii sau a le reda volumul pierdut prin slabire sau sarcina. Marirea sanilor nu corecteaza sanii foarte cazuti (ptozati). Daca va doriti ca sanii sa arate mai plini si sa fie mai ridicati, este necesara o operaţie de lifting efectuata impreuna cu implantul mamar. Liftingul mamar poate fi realizat in acelasi timp cu operatia de augmentare sau se poate realiza printr-o interventie separata.
Procedura debutează, de obicei, cu alegerea protezelor mamare (rotunde sau în formă de pară), raportându-ne la constituția fiecărei paciente și în urma unor măsurători. Cantitatea de țesut glandular, precum și elasticitatea pielii trebuie să fie suficiente pentru acoperirea fiecărui implant, astfel încât conturul acestuia să fie cât mai puțin sesizabil la palpare. Operația nu durează mai mult de două ore, iar protezele pot fi păstrate maxim 20 de ani, în funcție de produsul folosit. Protezele sunt garantate pe viață, însă, odată cu îmbătrânirea, are loc și un proces de atrofie grăsoasă și pierdere a elasticității pielii care generează ptoza sânului și, drept consecință, nevoia de înlocuire a implanturilor.
Forma și proporțiile sânilor conferă nu numai senzualitate unei femei, ci îi conturează și percepția asupra propriei imagini. O femeie care se consideră frumoasă este încrezătoare în forțele proprii și este mai ușor acceptată în societate.
În cadrul consultului, medicul va atrage atenția asupra posibilelor deficienţe de volum sau asimetrii prezentate de pacientă, urmând să stabilească metoda prin care va realiza operația de augmentare mamară și toate detaliile aferente (calea de abordare, poziționarea protezei mamare, procedee asociate etc.). Forma şi mărimea protezelor folosite sunt importante în obţinerea unui volum optim al sânului, de aceea pacienta va trebui să își exprime dorințele cât mai clar, astfel încât operația să fie una reușită.
Pacienta va primi o bustieră pe care o va purta timp de opt săptămâni. Datorită substanțelor anestezice foarte eficiente, precum și administrării parenterale a unui analgezic local, pacienta nu va acuza dureri postoperator. De asemenea, cicatricile vor fi acoperite cu un dermabond (un lipici special pentru piele), astfel că pacienta va putea face duș la 24 de ore după intervenție.
Este important ca persoana operată să evite efortul intens, să nu ridice sau să împingă obiecte grele. Deși pacienta poate reveni la serviciu la câteva zile după intervenție, rezultatul final poate fi apreciat abia după şase luni sau chiar un an, timp în care edemul va dispărea și se va stabiliza implantul.